Samonivelirajuće mase za drvene podne obloge

1 Temeljni premaz
KÖSTER VAP I 06 Primer
2 Masa za niveliranje
KÖSTER SL Flex

Drvene podne ploče često se nalaze u starim zgradama i one su se pokazale kao teške podloge za kompozitne podne sustave kada se podovi preuređuju ili renoviraju. KÖSTER SL Flex je masa za izravnavanje podova koja se može koristiti na betonu i estrihu, kao i na mastiks asfaltu, čeliku, pločicama i drvenim podlogama. Materijal je dovoljno fleksibilan da apsorbira pomicanje drvene površine, kao i veća točkasta opterećenja, poput namještaja ili predmeta koji su pali.

Za izravnavanje poda, površina mora biti stabilna, suha i očišćena od komponenti koje smanjuju prianjanje, prašine, ulja i masti. Kada se koristi na drvenim podovima s perom i utorom, potrebno je ukloniti vosak (po potrebi izbrusite). Brusiti i vakumirati drvene površine. Podne ploče uvijek moraju biti pričvršćene vijcima za drvo. Otvoreni ili široki spojevi podnih ploča i rupe moraju se unaprijed zatvoriti akrilnom masom za fuge.

Pripremljenu drvenu podlogu potrebno je premazati KÖSTER VAP I 06 PrimerKÖSTER SL Flex stabilizira podlogu svojom visokom tlačnom čvrstoćom na savijanje. Rezultat je da se pod puno manje savija pod opterećenjem i mogu se postaviti pločice koje bi inače neizbježno pukle ako bi se tlo previše pomicalo. Kod naknadnog polaganja keramičkih obloga na drvenu podlogu preporučamo mehaničko pričvršćivanje KÖSTER Armaturne mrežice nakon nanošenja ljepljivog mosta. KÖSTER SL Flex nanosi se u minimalnoj debljini sloja od 10 mm. Format ploče ne smije biti veći od 60 x 60 cm.

Uvijek je potrebno pridržavati se uputa iz tehničkog lista.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America