Sustav parnih brana (ispod podnih obloga)

1 Vlažan beton visoke alkalnosti

2 Parna brana
KÖSTER VAP I 2000 (bez VOC-a)
KÖSTER VAP I 2000 UFS
3 Podni premaz
KÖSTER LF-VL

Betonski podovi s obrnutim prodorom vlage mogu biti problematični za naknadne premaze ili podne obloge, jer vlaga i visoka lužnatost često mogu dovesti do ljuštenja premaza ili takozvanog "osmotskog stvaranja mjehurića". Čak i pri relativno niskim stopama emisije vlage (MVER), povećana lužnatost može utjecati čak i na najtvrđa ljepila za podove. U takvim slučajevima mora se koristiti temeljni premaz koji ima visoku adheziju, vrlo visok učinak parne brane i otporan je na lužnatost.

KÖSTER VAP I 2000 (bez VOC-a) je jedan takav poseban premaz koji ispunjava sve ove zahtjeve. KÖSTER VAP I 2000 (bez VOC-a) smanjuje stopu emisije vlage (MVER) i alkalnost betona (pH 13 do 14) na dobru razinu za većinu otpornih ili epoksi podnih sustava kao i za druge paronepropusne podne obloge kao što su vinilne ploče, VCT, guma, drvo, keramički, sportski, tepisi s čvrstom podlogom, epoksi, ESD i gotovo sve druge vrste gotovih podova.

Parna brana postavlja se na sačmaren, nosivi betonski pod koji je očišćen od razdjelnih tvari. Nakon stvrdnjavanja nanosi se završni premaz, npr. KÖSTER LF-VL ili podna obloga. Ako je potrebna masa za izravnavanje poda, koristite KÖSTER SL Premium zajedno s KÖSTER VAP I 06 Primer na sustavu parne brane.

Uvijek je potrebno pridržavati se uputa iz tehničkih listova.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America